Снимка: ТуитърВече е известно, че американският президент Доналд Тръмп е издал

...
Снимка: ТуитърВече е известно, че американският президент Доналд Тръмп е издал
Коментари Харесай

Bloomberg обяви имената на хората, планирали атаката за ликвидирането на Сюлеймани

Снимка: " Туитър "

Вече е известно, че американският президент Доналд Тръмп е издал заповедта за ликвидирането на високопоставения ирански военачалник Касем Сюлеймани в Ирак. Детайли от подготовката на специфичната интервенция разгласява Bloomberg, представен от Блиц.
``
реклама 

На 27 декември 2019 година беше обстрелвана иракската база край Киркук, където са ситуирани американски военнослужещи. Именно това била последната капка, преляла чашата на търпението на Тръмп, който свикал своите съветници да възнамеряват интервенцията против Сюлеймани.

С създаването на проекта се заели съветникът на президента по национална сигурност Робърт О‘Брайън, държавният секретар Майк Помпео, изпълняващият длъжността началник на администрацията на Белия дом Мик Мълвени, вицепрезидентът Майк Пенс, както и няколко души от Съвета за национална сигурност.

``
реклама 
Подготовката на интервенцията се водела по затворени канали за връзка. Белият дом приел решение да не уведомява Конгреса от съображения за сигурност.
 
Департаментът по вътрешна сигурност на Съединени американски щати заяви за ликвидирането на иранския военачалник едвам след края на интервенцията.
 
Според Politico,  американският президент стигнал до извода, че ликвидацията на Сюлеймани е нужна, още преди два месеца . Освен това точно на него Вашингтон приписва отговорността за нападението над американското посолство в Багдад.
 
Самият Тръмп разяснява ликвидацията на Сюлеймани, изтъквайки, че той е виновен за гибелта и раняването на „ хиляди американци “.
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР